Lyssna på en ändlös ström av ai-genererad death metal

2019-04-29 13:28  
Foto: TT och Dadabots

Två ingenjörer som älskar musik fick en idé. Så de byggde en ai som strömmar nykomponerad death metal 24 timmar om dygnet.

På med hörlurarna och gör dig redo att svepas med i dödsmetalens blommiga väldoftande värld.

I spelaren nedan kan du lyssna på en ändlös ström av dödsmetal, som är genererad av ai. För tydligen behöver inte all dödsmetal skrivas av tonåringar från mörka Norden.

CJ Carr och Zack Zukowski har tre saker gemensamt. De älskar musik, och de är båda ingenjörer som jobbar med maskininlärning. De är också hjärnorna bakom Dadabots ett ”ai-band” som imiterar ljudet av death metal, black metal, samt ett gäng andra genres.

Läs mer: Ai-genererade katter – ett material för mardrömmar

Dadabots drog igång 2012 och har sedan dess en rad album bakom sig. Det senaste projektet: ”RELENTLESS DOPPELGANGER \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/” är mer avancerat än så. i Det har duon startat en liveström på Youtube som spelar en ändlös våg av ai-genererad dödsmetal.

I en rapport från 2017 berättar duon om hur processen går till. Kortfattat kan man säga att de börjar med att mata den artificiella intelligensen med korta segment musik, lite i taget. I takt med att maskinen börjar jobba lär den sig identifiera hur musiken ska låta, och börjar till slut att skapa egen musik, även riff och övergångar.

”Relentless Doppelganger” har i skrivande stund strömmat nyskriven ai-metal i strax över en månad. Så här låter det:

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer