Jorden dömd att gå under i svavelregn

2018-04-20 12:15  
Foto: Nasa

Forskare på Nasa räds att vi går samma öde till mötes som planeten Venus.

I en ny forskningsrapport av Nasa avslöjas en potentiellt dyster framtid för vår planet, skriver brittiska Metro.

"Venus kan vara en indikation på hur en framtid kan se ut för jorden", säger Giada Arney, Nasa-forskare och Stephen Kane från universitetet i Kalifornien *.

De menar att det är viktigt att studera Venus för att förstå hur vår planet kan utvecklas i framtiden, speciellt hur vår miljö kan påverkas av växthuseffekten.

Venus är jordens närmsta granne och är nästan i samma storlek. Men till skillnad från vår planet så är Venus den hetaste planeten i solsystemet, med en atmosfärtemperatur som kan nå 462 Celsius och moln som består av svavelsyra.

Dock tror inte forskarna att den alltid har varit så hemsk som den är i dag. Enligt dem kan det rent av ha funnits liv på planeten för länge sedan, då det finns tecken som pekar på att det kan ha funnits vatten på Venus.

Även den världskända och nu avlidne forskaren Stephen Hawking yttrade sig om att jorden skulle kunna gå samma öde till mötes som Venus, när Donald Trump beslöt att USA skulle lämna Parisavtalet om klimatmål angående växthusgaser.

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer