Iphone X Tesla är en soldriven mobil med galen prislapp

2018-05-17 09:58  

En solkraftshackad Iphone från Ryssland går loss på 40 000 kronor - och Elon Musk ska få det första exemplaret.

Aldrig mer ett urladdat mobilbatteri. Om du betalar ett knappt basbelopp för ryska företaget Caviars solcellsbeklädda Iphone X Tesla.

Mobilen verkar vara en Iphone X där bakstycket ersatts av ett chassi med en tunn solcellsfilm och lite härlig guldplätering på. Solcellen laddar ett separat batteri i bakstycket, som i sin tur används för att ladda upp Iphonens eget batteri.

Läs mer: Här är Oneplus 6 - och Oneplus nya trådlösa lurar

"För bara ett tag sedan verkade det omöjligt, men redan i dag har det blivit en nödvändighet", som Caviar själva uttrycker det.

Någon information om effekten på solcellen eller hur lång tid det skulle ta att ladda mobilen har däremot inte presenterats.

Vilket gör köpet till en ganska våghalsig chansning. Mobilen går nämligen loss på närmare 40 000 kronor för en version med 64 gigabytes lagring. För en Iphone X med 256 gigabyte får du lägga på ytterligare ett par tusenlappar.

Läs mer: Apples nästa Iphone blir större och mycket billigare

Iphone X Tesla är förstås en homage till både Nicola Tesla och Elon Musk. Den sistnämnde ska också få det första exemplaret av den nya supermobilen, skriver Caviar i ett pressmeddelande.

Caviar har tidigare gjort sitt ett namn genom att släppa en lång rad exklusiva modifierade Iphones med guldgraverade motiv på personer som Vladimir Putin och Donald Trump. Det är högst oklart hur Apple, eller för den delen Tesla, ser på Caviars verksamhet.

Simon Campanello

Mer om: Iphone X Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer