Han Solos rymdskepp byggs i fullformat

2012-10-29 12:08  
Manöverpanelen i cockpit och en laserkanon är några av detaljerna som byggts för kopian av Millennium Falcon. Foto: Fullscalefalcon

Ett gäng Star Warsfans bygger en 34 meter lång kopia av Millennium Falcon. Om sju år ska den vara klar.

En bit utanför Nashville i USA pågår ett projekt som hör till världens största modellbyggen. Vanligtvis är modeller av stora farkoster eller byggnader nedskalade till lämpligt format. Men inte den här. Det handlar om en kopia av rymdskeppet Millennium Falcon från filmerna Star Wars som byggs i fullt format. Det innebär att Han Solos rymdskepp blir omkring 34 meter långt och sju meter högt.

Hittills har en del av inredningen från cockpit och några av laserkanonerna monterats ihop. Så det mesta återstår. Planen är att hela Millennium Falcon ska vara färdigbyggd om fem till sju år, enligt projektets webbplats. Där kan man följa bygget som dokumenteras i bilder och kommentarer.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer