Drick upp vattnet - ät upp flaskan

2017-04-25 15:19  
Gapa och svälj. Foto: Skipping Rocks Lab

Släck först törsten, sen hungern. Nu lanserar ett brittiskt företag vattenflaskans efterträdare, som du enkelt äter upp.

Verkar det gott att ha din medhavda dricka i en geléartad kapsel, som du äter upp? Kanske inte. Men startup-företaget Skipping Rocks Lab hoppas på att den här typen av förpackning ska ersätta plastflaskan. Den mjuka behållaren är helt vegetarisk och kan dessutom smaksättas och färgas för en mer aptitlig framtoning. Enligt företaget bryts behållaren ner på fyra till sex veckor, om det inte äts upp.

Läs mer:

Läs mer: Kasserad frukt blir tåligt "läder"

De ätbara vattenkapslarna tillverkas genom att först frysa vatten. Sen kapslas isbiten in i ett genomskinligt lager bestående av material från alger och saltet kalciumklorid. När vattnet tinat bildar det omgivande lagret ett mjuk, genomskinlig behållare. Tidningen Wired observerar att den påminner lite om ett bröstimplantat.

För den som blir sugen räknar företaget med att börja sälja sina vattenbehållare under året.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Förpackning Alg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer