Batteri för växelström

2014-06-19 11:14  
Batteripaketet som driver allt från mobiler till vanliga bordslampor. Foto: ChargeAll

Ett nytt portabelt batteripaket kan driva det mesta inklusive prylar som går på växelström.

Det amerikanska företaget Charge All har presenterat ett uppladdningsbart batteripaket som sägs vara världens minsta portabla som levererar både lik- och växelström.

För att driva eller ladda elektronikprylar används en usb-kontakt som ger 5 V och 2,4 A. För att ge kraft till exempelvis en lampa, tv-mottagare eller bordsfläkt på upp till 85 W finns en utgång för växelström för den amerikanska standarden på 120 V och 60 Hz.

Batteriet finns i två storlekar där det minsta som väger 0,4 kg har kapaciteten 12 Ah medan det större väger 0,6 kg och ger 18 Ah.

Just nu samlar företaget in kapital via Indiegogo för att finansiera serietillverkning som enligt planen ska starta efter sommaren. Försäljningspriset kommer att ligga omkring motsvarande 800 kronor för den lilla modellen och 1 000 kronor för den större.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer