Androidspelare för audiofiler

2012-01-20 15:28  
Ibasso DX100 är en musikspelare för kräsna öron. Foto: Ibasso

En kinesisk musikspelare kör Android som operativsystem.

Kinesiska företaget Ibasso som är mest känt för sina hörlursförstärkare har nu lanserat den bärbara musikspelaren DX100 för audiofiler. Som operativsystem körs Android 2.3 vilket bland annat erbjuder ett användarvänligt gränssnitt via den tryckkänsliga skärmen på 3,75 tum.

En huvudkomponent i spelaren är digital-analogomvandlaren ES9018 som enligt tillverkaren Ess Technology är världens bästa, skriver Anythingbutipod.

Spelaren är främst avsedd för musik kodad i 24 bitar och 192 kHz och filformaten som stöds är APE, FLAC, WAV, WMA, AAC, ALAC, OGG och MP3.

För att erbjuda användning av de bästa hörlurarna finns en 6,3 mm ljudutgång vid sidan av den mindre på 3,5 mm.

Spelaren är även avsedd för att anslutas till en hifi-anläggning och har därför såväl en optisk utgång som en koaxialkontakt.

Det uppladdningsbara batteriet ger en speltid på sju timmar och det inbyggda minnet rymmer 64 GB. Dessutom finns en läsare för MicroSD-kort på upp till 32 GB.

Spelaren väger 265 gram och kostar i USA 5 700 kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer