”Alla” webbläsare hackade

2015-03-24 11:42  
De fyra stora webbläsarna och två insticksprogram från Adobe hackades vid en tävling i USA.

De fyra största webbläsarna blev alla hackade vid tävlingen Pwn20wn.

Säkerhetsforskaren JungHoon Lee från Korea kunde resa hem från hackertävlingen Pwn2Own i Vancouver med motsvarande 1,9 miljoner kronor i prispengar.

Han var snabbast på att hacka de senaste versionerna av webbläsarna Internet Explorer, Chrome och Safari, skriver Zdnet.

Men den fjärde av de stora webbläsarna, Firefox, lyckades inte JungHoon Lee bli först med att knäcka. Det gjordes i stället av "ilxu 1a" som lyckade hacka den webbläsaren på en sekund, skriver The Register.

Det som utmärker de här två hackarna är att de ställde upp i tävlingen som enskilda individer medan övriga tävlanden främst bestod av lag med flera personer.

Vid sidan av att hacka webbläsare tävlades det även om att hitta sårbarheter i webbversionerna av Adobe Reader och Adobe Flash där de tävlande totalt lyckades hitta tre buggar i vart och ett av de två programmen.

I tävlingen som sponsras av Hewlett-Packard finns även leverantörerna av webbläsarna med i bakgrunden. I reglerna för tävlingen ingår att detaljerna om hackarnas metoder inte ska offentliggöras utan i stället meddelas till leverantörerna så de kan täppa till sina säkerhetsluckor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer