Digitalisering

Videokameran vet var du är i sommar

Fångar du sommarminnen på video, men har svårt att komma ihåg var ni var någonstans, är en kamera med inbyggd gps lösningen. Bilden är ett montage.

Du åker runt och filmar lite här och där med videokameran. När du kommer hem har du glömt var filmerna togs. En ny kamera håller reda på dina irrfärder.

Publicerad

Sonys nya videokamera Handycam HDR-XRR200VE har en inbyggd gps-mottagare. När den är påslagen lagrar kameran dina positionsdata tillsammans med filmen. Det finns också en karta inbyggd i den snabbstartade och lätta kameran. Där kan du se startpositionen för varje filmsekvens du tagit. Det känns lätt att sköta och lika självklart som gps i mobilen.

Förutom att positionsdata är kul att ha för hobbybruk är det också användbart för många typer av dokumentation i arbetslivet. Ett exempel är projekteringsarbeten vid större byggen, när markförhållanden filmas. Eller för att återkomma till samma plats efterhand som ett bygge fortskrider. Det är lätt att se var förra filmsekvensen togs och ställa sig på samma plats.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här