Digitalisering

Samsung: Vår kamera släpper in mer ljus än någon annan smartphone

Jordan Peters. Foto: Peter Ottsjö
Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9+. Foto: Samsung
Samsung-bossen DJ Koh visar upp S9 och S9+ för första gången. Foto: Peter Ottsjö
Innan Ny Teknik fick lägga labbarna på ett fysiskt exemplar fick vi "känna" på Samsungs nya telefon via en ar-app. Ser ganska verkligt ut, inte sant? Foto: Peter Ottsjö
Om man inte vill använda sitt eget ansikte som representation för Samsungs nya animerade emojis lånar Musse Pigg gladeligen ut sin nuna. Foto: Peter Ottsjö

MWC. Bättre foton och personliga emojis är två av huvudnyheterna för Samsungs nya telefoner. "Människans sätt att kommunicera har blivit allt mer visuellt", säger Jordan Peters på Samsung Europe.

Publicerad

Det togs 1200 miljarder digitala foton förra året. Det är en ökning med nästan 100 procent på bara fyra år. 85 procent av dessa foton plåtades med en smart telefon. Vi delar dessutom stora mängder av dem i sociala medier. Det är skälet till att Samsung nu, en aning sent kan tyckas, bestämt sig för att prioritera sin kamerateknik.

Därför har Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9+, som precis demonstrerats på Mobile World Congress i Barcelona, bland annat fått två olika bländare, varav en kan hantera dåliga ljusförhållanden. De har dessutom byggt in ett minne direkt på fotosensorn.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här