Innovation

KTH ska bygga chatrobot till Amazon Echo

Gabriel Skantze är universitetslektor vid avdelningen tal, musik och hörsel på KTH och ansvarig för universitetets tävlingsbidrag. Foto: KTH
Gabriel Skantze är universitetslektor vid avdelningen tal, musik och hörsel på KTH och ansvarig för universitetets tävlingsbidrag. Foto: KTH

En grupp forskare vid KTH ska tävla mot sju andra lag om att bygga den bästa chatboten till Amazons smarta högtalare. "Det är en gammal dröm att skapa en maskin som kan föra ett socialt samtal", säger lektor Gabriel Skantze.

Publicerad

I dag stod det klart att KTH har gått vidare till den prestigefyllda tävlingen The Alexa Prize som anordnas av nätjätten Amazon. En handfull doktorander vid avdelningen för musik, tal och hörsel ska tävla mot några av de vassaste ai-instituten i världen.

– Det är hedrande att vara med bland lag som anses höra till de bättre inom området, och kul att testa något i så här stor skala. Som forskare är man inte vad vid möjligheten att få miljontals användare, säger Gabriel Skantze som är universitetslektor och ansvarig för KTH:s bidrag.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här