Digitalisering

Imac med superskärm i oktober

Apples 21,5-tums Imac får fyra gånger så hög upplösning. Foto: Apple
Apples 21,5-tums Imac får fyra gånger så hög upplösning. Foto: Apple

Det kommer en mängd Applenyheter den närmsta tiden. En ny Imac med riktigt högupplöst skärm är ett av de hetaste tipsen i ryktesfloran.

Publicerad

En ny version av Apples 21,5-tums Imac kommer i oktober och skärmen ska ha väldigt skarp upplösning; 4k, skriver 9to5mac.

Imac är Appples Mac-version med datorn inbyggd i skärmen och 4k – även kallad ultra hd – innebär fyra gånger högre upplösning än full hd, som är den vanligaste upplösningen på tv-apparater i dag. Den nya Imacen ska ha upplösningen 4096 X 2304 pixlar, jämfört med den nuvarande modellens upplösning på 1920 X 1080 pixlar.

Samtidigt med Imacen ska Apple också gå ut med nya OSX, operativsystemet för Macar, OSX El Capitan.

Redan på måndag väntar sig expertisen en ny Iphone, vid ett stort event. Ett antal foton har läckt ut på vad som ska vara Iphone 6s och finns att beskåda på sajten Macrumors. Den nya modellen kommer att vara något större än nuvarande Iphone 6 (några millimeter större). Telefonen ska gå att få i färgen gyllene rosaröd, ha en 12-megapixelkamera, snabbare processor och mer minne.

Under måndagens event väntar sig 9to5mac också bland annat en ny, större modell av Ipad kallad Ipad Pro och en förändrad version av Apple tv.

Prova vår heldigitala tidning Digital Teknik – just nu 6 nummer för 149 kronor!