Digitalisering

Googles telefoner faller isär

Delarna i Googles modulära mobil Ara var tänkta att hållas samman med magneter. Men efter ett falltest visar det sig att magneterna inte är starka nog för en konsumentprodukt. Nu arbetar Google på en ny lösning för att hålla alla delar på plats. Foto: Jonas Askergren
Så här många delar innehåller Ara. Foto: Google

I slutet av förra veckan meddelade Google att företagets projekt Ara, en mobiltelefon byggd av utbytbara moduler, blir försenad. Nu avslöjar företaget att en av orsakerna är att telefonen ramlar isär.

Publicerad

Googles Project Ara är ett försök att skapa en mobiltelefon där de olika delarna kan sättas ihop efter behov och bytas ut successivt när användaren vill ha till exempel en snabbare processor eller en bättre kamera. Om projektet lyckas innebär det både ett nytt sätt för användarna att köpa sin telefon och ett nytt sätt för nya tillverkare att ta sig in på marknaden utan att behöva ta fram hela telefonen själv.

Tanken var att Puerto Rico skulle få fungera som en testmarknad för den nya telefonen men i slutet av förra veckan meddelade Google att det försöket ställs in och att testlanseringen av Ara skjuts upp till någon gång nästa år. Företaget letar efter en ny testmarknad för projektet.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här