Populärteknik

Androiderna
hatar Apple

En majoritet av dem som använder androidmobiler hatar Apple och kommer aldrig att köpa en Iphone.

Publicerad

Den amerikanska affärssajten Business Insider har tagit reda på varför smartphoneanvändare föredrar en viss plattform framför en annan.

Undersökningen visar att valet helt enkelt faller på den mobil som anses bäst.

En majoritet av Iphoneägarna säger att de skulle byta till en Android om den var bättre än applemobilen.

30 procent av androiderna skulle byta till Iphone om den fungerade bättre med appar och produkter som inte kommer från Apple.

Det finns alltså en aversion mot Apple hos de som valt Android. Hela 56 procent av dem går så långt att de säger sig hata Apple och aldrig skulle byta till Iphone.

Om det finns något liknande androidhat hos Iphoneanvändarna framgår inte av enkäten då en sådan fråga inte ställdes.

I undersökningen besvarade 2 000 personer enkäten från Business Insider. Av dem ägde 95 procent en smartphone och 5 procent en ”dumbphone”.

Undersökningen ser ut att vara representativ då förhållandet mellan de som kör Iphone respektive Android ligger nära respektive plattforms marknadsandel där Android nu gått om Iphone.

Enkäten visar också att övriga plattformar har en tuff framtid. De flesta mobilanvändare planerar att köpa en ny mobil inom två år. Då kommer de främst att vara trogna sin nuvarande plattform. Bara omkring tre procent överväger att köpa en Black Berry respektive en Windows Phone 7.