Karriär

Trygga jobb ett måste för att säkra rekrytering

Peter Larsson, samhällspolitisk direktör Sveriges Ingenjörer.
Peter Larsson, samhällspolitisk direktör Sveriges Ingenjörer.
Li Ljungberg, Teknikföretagen. Foto: Teknikföretagen
Li Ljungberg, Teknikföretagen. Foto: Teknikföretagen

Företagen måste svara upp till kraven på trygghet och möjlighet till balans i livet om de vill säkra sin rekrytering, säger Sveriges Ingenjörer. Arbetsgivarna Teknikföretagen menar att de gör det.

Publicerad

- Undersökningen av ungdomar i Tekniksprånget är jätteintressant, inte minst för att det är hälften unga kvinnor som har svarat. Prioriteringen av trygghet är en trend som går igen i andra studier, bland annat från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, och undersökningsföretaget Kairos Future. Det är blivande ingenjörer som uttrycker detta. Det kommer direkt från en ungdomsgeneration, och bör vara ett memento för våra företag, säger Peter Larsson, samhällspolitisk direktör på Sveriges Ingenjörer.

Kraven på trygghet, tydliga villkor och kända spelregler på arbetsplatsen har påverkat Sveriges Ingenjörer som intagit en hållning med ett kompromisslöst försvar av las, lagen om anställningsskydd. Nyligen ledde detta till att arbetsgivarparten Svenskt Näringsliv avslutade förhandlingarna om ett nytt omställningsavtal med PTK.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här