Städning av sociala medier viktigt i jobbjakten

2021-03-04 10:26  
Inför jobbsökandet kan det vara viktigt att städa dina sociala kanaler. Foto: Unsplash

Ditt cv och personliga brev kan öppna dörren till en jobbintervju, men det är troligt att rekryterare även tar en titt på dina aktiviteter på sociala medier. Det kan därför vara läge att rensa och fräscha upp innehållet. 

Hur du framstår på sociala medier kan hjälpa eller stjälpa i jobbjakten. Det menar karriärcoachen Ashira Prossack som i affärstidningen Forbes tipsar om att städa bland sociala konton innan du söker en ny tjänst. 

Se över innehållet

För att säkerställa att inget negativt innehåll i sociala medier påverkar synen på dig, och därmed dina jobbchanser, bör du gå tillbaka i tiden. Plocka bort innehåll eller bilder som kan ge fel signaler, exempelvis en partykväll som kanske spårade ur lite. Tänk också på att alla inlägg på Twitter är offentliga. 

Städa upp i kommentarsfält 

Lägg bara upp innehåll som en arbetsgivare skulle bedöma som lämpliga. Viktigt är också att ha koll på egna och andras kommentarer till inlägg. Ta bort de kommentarer som du inte vill att en arbetsgivare ska se. 

Läs mer: Så tackar du nej till att bli chef 

Googla dig själv

Ett enkelt sätt att fånga upp din närvaro online är att googla ditt namn. Här kanske gamla bloggar eller annat material du glömt bort dyker upp. Det kan därför vara läge att i god tid se över och rensa bort innehåll du inte vill förknippas med idag. 

Uppdatera Linkedin

Se Linkedin som en förlängning av ditt cv. Uppdatera därför din sida med en ny porträttbild och aktuell jobbinformation. Använd funktioner för att visa dina kunskaper och prestationer. Var aktiv. Genom att skriva och dela artiklar samt kommentera inlägg visar du engagemang och att du håller koll på din bransch. 

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt