Tabell över döda i svininfluensan

2009-11-23 14:11  
Smittskyddsinstitutets närbild av influensaviruset A(H1N1) Foto: Kjell-Olof Hedlund

Smittskyddsinstitutet publicerar nu en tabell över döda i den nya influensan.

Fjorton svenskar har hittills avlidit av svininfluensa. Av dem tillhörde tre personer inte riskgrupperna. Smittskyddsinstitutets webb lägger nu uttabellensom följer antalet dödsfall.

Nu finns en tabell på Smittskyddsinstitutets webbplats som visar antalet svenskar som avlidit till följd av den nya influensan A(H1N1), allmänt känd som svininfluensan. Tabellen uppdateras så snart nya dödsfall rapporteras in.

Hittills har influensan skördat fjorton liv. Av dem är elva män och tre kvinnor. Elva av de avlidna tillhörde riskgrupperna och hade en underliggande sjukdom. Undantaget är tre män i 50-årsåldern som var friska innan de dog i sviterna av influensan.

Fram till i förra veckan har 570 personer behövt läggas in på sjukhus efter att ha blivit svårt sjuka i svininfluensa. Av dem har 20 fått behandling med respirator eller ecmo-lungor.

Under förra veckan fick 167 personer sjukhusvård. Merparten av dem finns i två åldersgrupper; 15-39 år respektive 40-65 år.

Störst antal fall per 100 000 innevånare rapporteras just nu från Mellansverige med Värmland i täten.

Ulla Karlsson-Ottosson

Mer om: Svininfluensan,

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer