Industri

Swepart ska hjälpa Novacast med gjutgenombrott

Peter Augustsson, bildirektören på Saab som blev gjuteriboss på Novacast.
Peter Augustsson, bildirektören på Saab som blev gjuteriboss på Novacast.
Camitotekniken handlar om att gjuta ihop grå- eller segjärn med verktygsstål. Flera moment i verktygsframtagningen ersätts av en enda gjutning.
Camitotekniken handlar om att gjuta ihop grå- eller segjärn med verktygsstål. Flera moment i verktygsframtagningen ersätts av en enda gjutning.
Novacasts gjutteknik Camito. Foto: Grafik: Jonas Askergren.
Novacasts gjutteknik Camito. Foto: Grafik: Jonas Askergren.

Teknikföretaget Novacast i Olofström köper den skånska verktygstillverkaren Swepart och hoppas på ett efterlängtat genombrott för sin prisbelönta gjuteriteknik.

Publicerad

Novacast har väntat i 25 år på ett genombrott på marknaden. Nu hoppas man på draghjälp från den kända, men förlusttyngda verktygsmakaren Swepart.

Ekvationen för Novacast ser ut så här:

Man köper Swepart billigt - 2,5 miljoner plus aktier för en miljon. Sedan tillverkar man Sweparts verktyg med Camitotekniken, vilket ger stora rationaliseringsvinster och vänder Sweparts resultat till vinst. Dessutom får man snabbare ut Camitotekniken på marknaden.

Beståndsdelarna är följande:

Å ena sidan finns Novacast, ett teknikföretag som äger en ny och rationellare metod att tillverka form- klipp- och stansverktyg till fordonsindustrin.

Metoden kallas Camitoteknik och har fått pris från gjuteribranschen. Trots ett samarbete med jätten Sandvik har det stora genombrottet inte kommit.

Å andra sidan finns det större Swepart som tillverkar verktyg för fordonsindustrin och omsätter cirka 100 miljoner kronor per år, dock utan att gå med vinst.

– Vi får nu en komplett värdekedja, från konstruktion, via gjutning och färdigställande till slutkund, säger Camitos styrelseordförande Peter Augustsson.

– Vi köper en marknadsposition, och vi får också tillgång till utvecklingssidan för verktygskonstruktioner.

Trots att kunderna, bilindustrin, brottas med ekonomiska problem ser framtiden ljus ut för Novacast, säger Peter Augustsson:

– Vad bilindustrin behöver är teknik för att korta ledtider och sänka tillverkningskostnader. Och det är precis vad vi har.

Så här beskrev Ny Teknik Camitotekniken i artikeln "Ny teknik att gjuta vässar Volvos verktyg" från april 2005.

Två plus två ska bli tre

Camitoteknikenhandlar om att gjuta ihop grå- eller segjärn med verktygsstål. Flera moment i verktygsframtagningen ersätts av en enda gjutning.

Novacast Technologiesarbetar, förutom med verktygsämnen till fordonsindustrin i Camitoteknik, med kompaktgrafikjärn och mjukvara för avancerad processtyrning. Ett 60-tal anställda omsätter 65 miljoner kronor. Företaget grundades 1981, vd och huvudägare är Hans Svensson.

Swepart Verktygtillverkar produktionsverktyg för plåtbearbetning, hittills enligt traditionell verktygsmakarmetod. Kunderna finns inom fordonsindustrin, exempelvis Volvo, BMW, Volkswagen och Scania. Swepart tillverkar ungefär 100 verktyg om året, har 90 anställda och omsätter 100 miljoner. Företaget grundades 1941, vd är Rune Evensen.

Affären går till såatt Novacast köper Swepart från norska Bandak Group. Priset är 2,5 miljoner i kontanter plus aktier för cirka en miljon. Med Swepart följer en skuld på 38 miljoner, som Novacast tar över. Båda företagen går för närvarande med förlust.