Volvo säljer Wireless Car till Volkswagen

2018-12-19 13:45  
Volvos vd Martin Lundstedt och finanschef Jan Gurander. Foto: TT

Volvokoncernen säljer 75,1 procent av aktierna i det helägda dotterbolaget Wireless Car, som säljer tjänster och lösningar för uppkopplade personbilar till globala bilproducenter, till Volkswagengruppen.

Priset är 1,1 miljarder kronor och när försäljningen slutförs resulterar den i en positiv påverkan på rörelseresultatet med cirka 1,5 miljarder kronor.

"Vi är fast beslutna att behålla vår position som ledare inom uppkopplade fordon och tjänster. Det här avtalet gör det möjligt för oss att fullt ut fokusera våra resurser och aktiviteter inom det här området på kommersiella fordon", säger Jan Gurander, vice vd för Volvokoncernen i ett pressmeddelande.

Wireless Car har i dag 3 miljoner uppkopplade bilar över hela världen och årets intäkter beräknas till en halv miljard kronor. Bolaget är baserat i Göteborg och har kontor i USA och Kina.

För att slutföras kräver affären godkännande av berörda myndigheter.

Mer om: Volvo Volkswagen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt