Unitis elbilar ska byggas i Landskrona

2017-10-26 13:07  
Unitis elbil Foto: Uniti

Elbilstillverkaren Uniti lägger sin europeiska tillverkning i Landskrona, enligt ett pressmeddelande från Landskrona stad.

Två års utvärdering slutade med att elbilstillverkaren Uniti lägger sin europeiska tillverkning i Landskrona. I dag har företaget lokaler i Lund.

"Det har varit en lång process att komma fram till beslut om var produktionsanläggningen skulle hamna men till slut var det uppenbart att Landskrona var det självklara valet", säger Lewis Horne, vd för Uniti, i ett pressmeddelande från Landskrona stad.

En prototyp av bolagets elbil ska lanseras vid ett evenemang i den kommande produktionsanläggningen i Landskrona den 7 december. I mars nästa år ska flytten till Landskrona vara helt genomförd. Under det första året ska bolaget utveckla sin process för utvärdering av prototypen och parallellt planera för produktionen.

Planen är en automatiserad produktionslinje och att de första färdiga elbilarna ska levereras 2019, rapporterar Papperstidningen Landskrona.

– Jag skulle tro att vi är uppe i några hundra anställda inom ett år, säger Lewis Horne till tidningen.

– Men det beror så klart på hur det går med övriga tillväxten i företaget.

Mer om: Elbilar Uniti

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt