Stort intresse för Tesla Model 3 på elbilsmässa

2018-11-30 15:24  

Intresset för Model 3 på elbilsmässan i Göteborg var stort – men informationen skral.

Tesla Model 3 är förmodligen den mest förbokade bilen någonsin. Omkring 450 000 personer har betalat 1 000 dollar för att ställa sig i kö.

Det har gått snart 1,5 år sedan de första bilarna rullade av produktionslinan i fabriken i Fremont i Kalifornien. Den amerikanska biltillverkaren förbereder nu att börja leverera den till Europa.

På fredagen visades den upp på elbilsmässan E-car Expo i Göteborg. Bilen var tveklöst bland dem som rönte störst uppmärksamhet.

Läs mer: Här är första Volvo-bilen med Android ombord

Några nya besked kring bilen fanns dock inte att få från Tesla-representanter på plats. De första svenskar som har ställt sig i kö kommer att bjudas in att börja konfigurera sin bil i webbgränssnittet under första och andra kvartalet nästa år.

Mycket av marknadsföringen av Model 3 har kretsat kring att den billigaste varianten ska kosta från 35 000 dollar. Bilen har därför benämnts som "folkbil": Den billigare varianten finns dock inte att beställa ännu. Den kommer någon gång under nästa år.

Två olika batteristorlekar i Model 3

Den billigaste Model 3 kostar i dagsläget 45 000 dollar. Den köpare i kön med begränsad budget som bjuds in att börja konfigurera sin bil får därför köpa den varianten alternativt vänta tills Tesla börjar producera 35 000 dollarsvarianten.

Vad Model 3 kommer att kosta i Sverige är ännu inte bestämt, meddelade Tesla-representanter på plats i Göteborg. Tesla berättar heller inte hur många svenska reservationer som har gjorts.

Model 3 kommer med två olika batteristorlekar, 50 och 75 kWh som ger 35 respektive 50 mils räckvidd enligt den amerikanska EPA-cykeln.

Johan Kristensson

Mer om: Tesla Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt