Stort intresse för Tesla Model 3 på elbilsmässa

2018-11-30 15:24  

Intresset för Model 3 på elbilsmässan i Göteborg var stort – men informationen skral.

Tesla Model 3 är förmodligen den mest förbokade bilen någonsin. Omkring 450 000 personer har betalat 1 000 dollar för att ställa sig i kö.

Det har gått snart 1,5 år sedan de första bilarna rullade av produktionslinan i fabriken i Fremont i Kalifornien. Den amerikanska biltillverkaren förbereder nu att börja leverera den till Europa.

På fredagen visades den upp på elbilsmässan E-car Expo i Göteborg. Bilen var tveklöst bland dem som rönte störst uppmärksamhet.

Läs mer: Här är första Volvo-bilen med Android ombord

Några nya besked kring bilen fanns dock inte att få från Tesla-representanter på plats. De första svenskar som har ställt sig i kö kommer att bjudas in att börja konfigurera sin bil i webbgränssnittet under första och andra kvartalet nästa år.

Mycket av marknadsföringen av Model 3 har kretsat kring att den billigaste varianten ska kosta från 35 000 dollar. Bilen har därför benämnts som "folkbil": Den billigare varianten finns dock inte att beställa ännu. Den kommer någon gång under nästa år.

Två olika batteristorlekar i Model 3

Den billigaste Model 3 kostar i dagsläget 45 000 dollar. Den köpare i kön med begränsad budget som bjuds in att börja konfigurera sin bil får därför köpa den varianten alternativt vänta tills Tesla börjar producera 35 000 dollarsvarianten.

Vad Model 3 kommer att kosta i Sverige är ännu inte bestämt, meddelade Tesla-representanter på plats i Göteborg. Tesla berättar heller inte hur många svenska reservationer som har gjorts.

Model 3 kommer med två olika batteristorlekar, 50 och 75 kWh som ger 35 respektive 50 mils räckvidd enligt den amerikanska EPA-cykeln.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt