Snart möjligt att tanka vätgas i Göteborg igen

2020-03-27 10:35  
Foto: Pontus Lundahl / TT

Efter att ha varit stängd under lång tid kommer vätgasmacken i Göteborg återigen att öppnas. Denna gång med en ny ägare.

Vätgasmacken i Biskopsgården i Göteborg invigdes i oktober 2015 och blev därmed företaget Woikoskis första tankställe utanför Finland. Året därpå införskaffade Göteborgs kommun tre bränslecellsbilar. Mölndals kommun skaffade också en.

Men glädjen blev kortvarig. I slutet av 2017 stängde Woikoski på grund av bristande lönsamhet och förändrad bolagsstrategi. I april 2019 rapporterade Göteborgsposten att macken var till salu.

Läs mer: Här är första lyxyachten som drivs av vätgas

Nu står det klart att norska bolaget Hynion har tecknat avtal med Woikoski om att köpa anläggningen. Den kommer att öppna till sommaren igen. Men först ska den gås igenom och få en uppgradering, enligt intresseorganisationen Vätgas Sverige.

När den har öppnat igen innebär det att Sverige har totalt fem publika mackar. De övriga finns i Umeå, Sandviken, Mariestad och Arlanda.

Johan Kristensson

Mer om: Vätgas

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt