Fordon

Schenker stoppar leveranser

Transportföretaget DB Schenker har de senaste dagarna stoppat leveranser till Saab Automobile. Anledningen är att bolaget inte fått betalt av Saab.

Publicerad

I går stod Saabs produktion stilla. Enligt TT handlade leveransstoppet om att Saab inte betalt räkningar för leveranser av komponenter.

Nu uppger transportföretaget DB Schenker att det var de som stoppat sina leveranser och som orsakat produktionsstoppet.

– Nu släpper vi igenom de leveranser som Saab betalar för. De får välja vilka och det handlar om de mest produktionskritiska. Men vi kommer inte att släppa på alla leveranser innan vi vår fullt betalt, säger DB Schenker pressansvarige Pierre Olsson till TT.

Hur många lastbilar som fortfarande står stilla med last till Saab vet inte Pierre Olsson. Men han vet att det bland annat står lastbilar i Vänersborg som inte åkt till Saabs fabriker.

– Vi har inte krävt mer betalt. Däremot har vi inte fått betalt under en längre tid. Det handlar om stora summor, miljonbelopp, och under så lång tid att det har blivit kritiskt. Vi kan inte hålla på och köra med förluster hur länge som helst, säger Pierre Olsson till TT.

Schenker har enligt Pierre Olsson varit i kontakt med Saab för att diskutera de obetalda räkningarna, men inte fått någon förklaring till varför betalningarna uteblivit.

I morse drog produktionen på Saab Automobile i Trollhättan igång igen.

Victor Muller, Saabs ordförande, förklarar produktionsstoppet med att ett transportföretag begärt "bättre betalt", enligt Reuters.