Fordon

Saabchef går till Volvo

En av nyckelpersonerna i Saab Automobile, teknikchefen Mats Fägerhag, slutar för att gå till Volvo Personvagnar.

Publicerad

En efter en slutar nyckelpersonerna på Trollhätteföretaget Saab Automobile. I helgen gav långvägaren Mats Fägerhag besked om att han slutar, men inte vart han går. Kvalificerade gissningar pekar dock på Volvo PV i Göteborg, åtta mil söderut.

- Det var ett mycket tungt beslut att fatta och det har varit många sömnlösa nätter. Men just nu finns det inget företag att vara anställd i. Och jag känner också att det är dags för mig att göra något nytt, säger han till nyhetsbyrån TT.

50-årige Mats Fägerhag började på Saab 1992. De första åren jobbade han med karossutveckling och blev senare ansvarig för exteriör utveckling.

I mitten av 2000-talet flyttade han ner till tyska Opels hemstad Rüsselsheim för att jobba på den gemensamma utvecklingsavdelningen för GM Europa dit både Saab och Opel hörde.

2008 kom han tillbaka till Trollhättan.

- Jag har gjort det jag blev ombedd att göra då. Att skapa en ny plattformstrategi. Det finns mycket kompetens kvar kring Saab. En återstart står inte och faller med mig, säger han till TT.

Han vill inte kommentera vilket nytt jobb det är han går till eftersom det inte är hundra procent klart hur upplägget ser ut.