Nya fossilbilar kan förbjudas i Danmark redan 2030

2018-10-02 13:14  
Foto: Andreas Hillergren / TT

Danmarks regering kommer att föreslå förbud för försäljning av nya bensin- och dieselbilar från 2030, enligt nya uppgifter.

Under tisdagseftermiddagen kommer den danska regeringen föreslå att försäljning av nya bensin- och dieselbilar förbjuds från och med 2030. Det berättade en talesperson från energi- och klimatdepartementet för Reuters tidigare under tisdagen.

Danmark styrs sedan 2016 av en minoritetsregering bestående av Venstre, Liberal Alliance och De Konservative. Förslaget måste först godkännas av parlamentet för att bli verklighet.

Läs mer: Miljöpartiet vill förbjuda bensin- och dieselbilar i Stockholms innerstad

Ett tiotal andra länder har på olika sätt fört fram förslag om att förbjuda försäljning av nya bensin- och dieselbilar, bland annat Storbritannien och Frankrike, båda från 2040.

Bland svenska partier var det dock ingen populär idé när Ny Teknik ställde frågan strax innan valet för några veckor sedan.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt