Fordon

Nevs skär ner på ”klassisk fordonsutveckling”

Elbilsutvecklaren Nevs, som bygger på resterna av Saab Automobiles i Trollhättan, varslar 300. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Nevs grundare Kai Johan Jiang och statsminister Stefan Löfven under en pressträff på fabriken i Trollhättan 2018. Foto: Adam Ihse/TT
Det självkörande fordonet Sango. Foto: Nevs.

Bilföretaget Nevs gör en teknikomställning och varslar 200 ingenjörer. Framöver ska mer fokus bli på självkörande och bildelning, och mindre på ”klassisk fordonsutveckling”.

Publicerad

På tisdagen kom nyheten att 300 personer, varav 200 ingenjörer, varslas på Nevs. Det är alltså en stor andel av de totalt drygt 650 anställda som bolaget har. Förklaringen från företaget är att man behöver göra en teknikomställning. Exakt vad det innebär vill dock Nevs inte gå in i detalj på.

– Vi kan inte säga så mycket i dag, i och med att vi lade varslet igår. Nu startar förhandlingarna internt om hur organisationen ska se ut och vilka områden vi ska fokusera på. I slutet av oktober ska hela processen vara avslutad och då vet vi vilka som blir kvar, säger Jonas Hernqvist, presstalesperson på Nevs.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här