Målet: Tesla ska tillverkas i Trollhättan

2017-02-22 09:24  

Den amerikanska biltillverkaren Tesla vill bygga elbilar i Europa. Nu försöker en grupp intressenter, där bland annat Business Sweden ingår, att övertyga företaget om att Trollhättan är ett alternativ, uppger flera källor för P4 Väst.

Även leverantörsorganisationen FKG har varit delaktig i kontakten med Tesla, bekräftar vd Fredrik Sidahl.

– Vi hade kontakt via svenska företrädare redan försommaren förra året, säger han till P4 Väst, men vill inte gå in på några detaljer.

Ett av argumenten är att bilfabriken i Trollhättan, som elbilstillverkaren Nevs nu äger, skulle ha plats för att även bygga Teslas bilar.

Nevs vill inte kommentera uppgifterna men säger att de siktar på att även kunna tillverka bilar åt andra företag.

Läs mer:

Läs mer: 2 800 fick inte sin Tesla i tid

Det amerikanska bilföretaget ska ha tagit emot informationen från de svenska intressenterna. Om Tesla skulle börja bygga bilar i Sverige skulle det kunna ge flera hundra nya jobb. Det skulle dessutom gagna den svenska fordonsindustrin.

Enligt tidskriften Automotive News har Tesla förklarat att det planerar att bygga en helt egen batteri- och bilfabrik i Europa. Finland, Tyskland, Nederländerna och Portugal har tidigare anmält intresserade av att hysa fabriken.

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt