Fordon

Lill-Lövis kör Miata i 24-timmarslopp på Ringen

Brittiska Jota Sport utrustar Mazda MX-5 för banracing. Foto: Jota Sport
Brittiska Jota Sport utrustar Mazda MX-5 för banracing. Foto: Jota Sport

Stefan Lill-Lövis Johansson är en av fyra förare som kör en Mazda MX-5 (Miata) i 24-timmarsloppet på Nürburgring i juni.

Publicerad

Mazda har givit brittiska Jota Sport i uppdrag att utrusta en av Mazdas storsäljande sportbilar för tävlingen och att ta fram ett team på fyra förare som ska turas om att köra 24-timmarsloppet.

Valet föll på svensken Stefan Johansson som en av de fyra förarna. Han kör för övrigt flera så kallade endurancetävlingar i år, exempelvis 24-timmars Le Mans bara en vecka innan det är dags för den legendariska 24-timmars amatörtävlingen på tyska Nürburgring.

Mazda X-5 firar 25-årsjubileum i år är noterad i Guinness rekordbok som världens mest tillverkade tvåsitsiga öppna sportvagn i bilhistorien. sedan produktionsstarten 1989 har 940000 bilar tillverkats.

Bilen kommer att tävla i en klass för icke modifierade fordon. Under huven sitter en tvåliters fyrcylindrig motor som i standardutförande är på 125 kW.

Övriga förare i loppet den 21 och 22 juni är Wolfgang Kaufmann, Tyskland, Owen Mildenhall, Storbritannien och Teruaki Kato, Japan.