Kina har utvecklat stridsdrönare

2013-11-22 10:04  

Peking (TT-AFP). Kina har testat sin första stridsdrönare, försedd med smygteknik, rapporterade statliga medier på fredagen.

De hänvisade till foton på ett förarlöst flyg som påminner om en krympt, amerikansk B2-bombare. Samtidigt hyllar de att den tekniska nivån i Kina närmar sig den i väst.

Testflygningarna av den icke namngivna drönaren, av kinesiska medier kallad "Vassa svärdet", är ännu ett steg i uppbyggnaden av Kinas militära muskler. Försvarsbudgeten är nu den näst största i världen och ökar med tvåsiffriga procenttal varje år.

Nyheten om det förarlösa stridsplanet kablas ut några veckor efter det att japanska medier rapporterat om en obemannad farkost som siktats över Kinesiska sjön, nära öar som både Tokyo och Peking gör anspråk på. Konflikten har lett till att spänningen mellan de båda länderna har stigit ytterligare ett snäpp.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt