BMW:s Concept 4 – som ska bli nya elbilen i4

2019-09-11 10:23  

Ett koncept är ett koncept. Men BMW är tydligt med att det i Frankfurt uppvisade fordonet så småningom kommer att ligga till grund för kommande elbilen i4.

BMW ska ha fem elbilar i programmet till 2021 och en av dem kommer att vara i4. Exakt hur den kommer se ut vet vi inte ännu men på Frankfurtsalongen premiärvisade en ett konceptfordon som enligt nye vd:n Oliver Zipse är ”starten” på det som ska bli i4 som ska börja produceras 2021.

Fordonet kallas Concept 4 och kommer även att ligga till grund för den kommande 4-serien. Den vågade designen med lång hjulbas och kort överhäng där fram har fått blandat mottagande och det återsår att se vilka element BMW väljer att behålla alternativt tona ner.

En miljon sålda elfordon 2023

BMW:s mål är att år 2021 ha sålt en miljon elektrifierade fordon. År 2023 ska det finnas 25 elektrifierade modeller i programmet varav hälften ska vara elbilar. Dessutom påpekade Oliver Zipse att företaget arbetar intensivt med bränslecellsfordon. År 2022 ska en flotta av vätgasdrivna modeller lanseras, berättade han.

Samtidigt var han tydlig med att BMW kommer fortsätta erbjuda en palett av olika drivlinor även framöver.

– Vi tror på kraften i att få välja: Olika drivlinor för olika kunder, över hela världen, sa han.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt