Här är Teslas nya soltak

2017-08-04 14:20  

Här är de första bilden på Elon Musks nya soltak. ”Vi har installerade och fungerande sollcellspannor”, berättade Musk i ett konferenssamtal med investerare.

Tesla säljer som bekant inte bara flådiga sportbilar. Bland utbudet finns också solcellspaneler, batterier och soltak. De senare har den fördelen att tekniken bakas in i pannorna, istället för att monteras ovanpå.

Tidigare har Tesla visat datorskapade bilder av takens design, men nu har Elon Musk alltså demonstrerat hur de ser ut i verkligheten.

– Det är inget Photoshop inblandat, så här ser det faktiskt ut. Bilderna är tagna med en mobiltelefon, sa Musk.

Elon Musk uppgav också att han redan har låtit installera soltaket på sitt eget hem, liksom på Jeffrey B. Straubels, Teslas finanschef.

Soltakens pannor är tillverkade i härdat glas, något som Tesla hävdar är tre gånger starkare än standardpannor, men väger bara hälften så mycket.

Bolaget utannonserade nyheten om taken i slutet av förra året och började ta emot förbeställningar i maj i år. De kostar omkring 2000 kronor per kvadratmeter. De första leveranserna till kunder i USA ska ske före årsskiftet. Internationella kunder får vänta till 2018.

Peter Ottsjö

Mer om: Tesla Solceller

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt