Rivian varnar för produktionsproblem

2021-12-17 14:11  
Rivians el-suv R1T all-electric truck på Times square vid börsnoteringen. Arkivbild. Foto: Ann-Sophie Fjello-Jensen/AP/TT

Elbilstillverkaren Rivians aktie faller kraftigt i förhandeln efter första kvartalsrapporten.

Den haussade elbilstillverkaren som nyligen börsnoterades varnar för att problem i leveranskedjorna kan leda till att de inte når produktionsmålet för året.

Företaget väntar sig att missa målet om 1 200 färdiga bilar med "några hundra fordon".

Aktien föll nästan tio procent i förhandeln på fredagen.

Företaget meddelar också att de ska bygga sin andra fabrik i USA, skriver Automotive News.

Amazon en av storägarna

Fabriken utanför Atlanta blir den andra i USA och ska öppna under 2024, enligt bolaget. Så småningom ska 400 000 elbilar om året rulla ut från bandet.

Rivian har hittills levererat relativt få bilar, men har fått in hundratusentals förhandsbeställningar. Bland storägarna bakom Rivian finns i första hand e-handelsjätten Amazon men även biltillverkaren Ford Motor.

Rivians aktie har stigit kraftigt på börsen sedan den noterades i mitten av november. Bolaget värderas till nästan 93 miljarder dollar, motsvarande drygt 840 miljarder kronor.

Mer om: Rivian Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt