ELBILAR

BMW avslöjar – då lanseras i5 (som kombi)

Sedan 70-talet har 5-serien varit en hörnsten i BMW:s modellpalett. I år släpps en ny generation där elbilen I5 ingår. Nu bekräftas det att den även kommer som kombi.

Det går raskt i lanseringen av elbilar för BMW. På bara ett par år har I4,I7, IX3, IX1 och IX lanserats. Nu får de sällskap av I5.

Den nya bilen kommer som en del av den åttonde generationen 5-Serie och är alltså ytterligare en bil som bygger på tänket att konsumenten ska få välja vilken typ av drift hen vill ha.

Den nya 5-serien ska visas i oktober, men BMW-chefen Oliver Zipse har redan avslöjat två saker om elbilsvarianten. Den första är att det ska lanseras en version med M i beteckningen. Alltså en prestandainriktad varelse som IX M60 och I4 M50. Därtill kommer den nya modellen även att lanseras som Touring, vilket då är BMW:s benämning på kombibilar.

Lanseringen är som ovan nämnt satt till oktober för nya 5-serien där elbilen I5 ingår. Utöver den kommer den nya modellen även att erbjudas om laddhybrid och som mildhybrid. Den eldrivna kombin får vi dock inte se förrän ”under 2024”.