Uppgifter: Googles "Project Nightingale" tar in hälsouppgifter i hemlighet

2019-11-12 08:20  
Google uppges arbeta i ett hemligt projektet "Project Nightingale" tillsammans med ett sjukvårdsbolag som går ut på att samla in miljontals amerikaners hälsovårdsuppgifter. Foto: TT

Sökjätten Google arbetar i ett hemligt projekt tillsammans med ett sjukvårdsbolag som går ut på att samla in miljontals amerikaners hälsovårdsuppgifter, rapporterar Wall Street Journal.

Google drog i gång "Project Nightingale" förra året tillsammans med företaget Ascension som är baserat i staden St Louis i delstaten Missouri, skriver tidningen och hänvisar till dokument och personer som är insatta i frågan.

Varken Google eller Ascension har kommenterat uppgifterna.

De hälsouppgifter som ingår i "Project Nightingale" rör bland annat provsvar från laboratorier, diagnoser ställda av läkare och sjukskrivningsperioder. Allt tillsammans med personens namn och födelsebevis, skriver Wall Street Journal.

Läs mer: Google uppdaterar integritetsskydd

Uppgifterna kommer en dryg vecka efter beskedet att Google köper hälsojätten Fitbit, en av världens största tillverkare av aktivitetsarmband och smartklockor. Den affären uppges vara värd runt 20 miljarder kronor.

Mer om: Google Integritet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt