Tipsa om programmering för barn!

2013-11-08 08:09  

Efter Ny Tekniks artikel om programmering i grundskolan har många frågat efter bra kurser på nätet. En gratiskurs har just börjat i Stockholm. Kan ni tipsa om andra bra kurser och hjälpmedel?

Stödet för att införa programmering i grundskolan är massivt. Tanken är inte att göra alla till programmerare, utan att lära barnen att tänka logiskt och kreativt.

Efter Ny Tekniks artikel har många hört av sig och bett om tips på hjälpmedel till sina barn.

Vad finns att hämta på nätet? Vilket programmeringsspråk är bäst att börja med för barn?

Vi vänder oss till våra duktiga läsare och ber om hjälp.

Skriva era tips i kommentarfältet nedan så kan de läsas av alla läsare av nyteknik.se.

För 10-13-åringar i Stockholm finns just nu gratiskurser i programmering på Kulturhuset.

På inbjudan står det: ”Vill du lära dig att skapa med datorn? Prova att programmera, göra appar, dataspel och webbsidor! Inga förkunskaper behövs, det kostar noll kronor och du behöver inte anmäla dig i förväg. Just nu fokuserar vi mest på Scratch men det finns möjligheter att även prova på HTML, Ruby och Python.”.

Kurserna leds av den irländska organisationen CoderDojo. Det är en global och ideell rörelse som lär barn och ungdomar programmera över hela världen.

Kursen pågår varje onsdag 16.30-18.30 fram till och med 11 december.

 

Mer om: Programmering

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt