Snowden i DN-intervju

2015-11-06 15:03  
Edward Snowden Foto: NTB Scanpix

Missa inte DN:s intervju med Edward Snowden, där han bland annat menar att drönarprogrammet skapar fler terrorister än det dödar.

DN publicerade i dag på eftermiddagen sin exklusiva intervju med Edward Snowden. Där säger han bland annat att drönarprogrammet skapar fler terrorister än det dödar.

"Det fanns ingen islamisk stat förrän vi började bomba de här staterna. Det största hotet vi möter i regionen skapades av vår egen strategi", säger han.

Snowden hävdar också att de flesta drönarattackerna inte är riktade mot individer utan mot mobiltelefoner.

"Och de har inte en aning om det är objektet som de jagar eller mamman till objektet som håller i mobilen. Det är därför så många drönarattacker går fel, och därför så många bröllopsfester blir träffade. Informationen som de använder är farlig och opålitlig. När jag såg de här dokumenten så kände jag ingen tvekan om att det här är den viktigaste säkerhetspolitiska storyn i år, säger Edward Snowden i DN-intervjun.

Här kan du läsa hela intervjun "Fem timmar med Edwars Snowden, skriven av Lena Sundström med bilder tagna av fotografen Lotta Härdelin.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt