Rykte: Microsoft släpper Surface Duo tidigare

2020-03-02 14:10  

Den vikbara luren Surface Duo kan nå marknaden redan i sommar, enligt Windows Central. Men det blir förmodligen en begränsad skara som kan få ett exemplar då.

(Artikeln är uppdaterad)

Teknikjätten Microsoft har aldrig nått någon större framgång som leverantör av hårdvara eller operativsystem till smarta mobiltelefoner. Men skam den som ger sig. I oktober förra året stod det klart att Seattle-bolaget ska göra comeback i mobilbranschen. Och det med en ny pryl som har fått många att höja på ögonbrynen på ett positivt sätt.

Kan vikas åt båda håll

Den smarta mobiltelefonen Surface Duo är en vikbar enhet som körs med Android 10 som operativsystem. Surface Duo har två 5,6-tumsskärmar, som även kan vikas ut till en stor 8,3-tumspanel.

Surface Duo, en ny telefon från Microsoft. Foto: Microsoft

Microsoft har tidigare sagt att Duo-luren ska släppas till försäljning i slutet av 2020. Men nu verkar det som att den hajpade prylen kan nå marknaden redan inom ett halvår - i alla fall i en begränsad upplaga.

Läs mer: USA:s nästa steg mot Huawei: Bjuder in till 5g-konferens

Windows Central, som har varit i kontakt med flera källor nära Microsoft, spekulerar nu i att Surface Duo komma att släppas under sommaren. Det rör sig dock inte om något större kommersiellt släpp, om man får tro Windows Central. Istället verkar Microsofts plan vara att skicka ut ett mindre antal enheter till utvecklare och så kallade early adopters, det vill säga teknikentusiaster som vill vara först med det senaste.

Oklart vad Surface Duo kostar

Man kan fråga sig varför Microsoft skulle vilja tidigarelägga släppet av Surface Duo. En hypotes är att det handlar om att enheten ska drivas med systemprocessorn Snapdragon 855, som släpptes under fjolåret.

Genom att få ut Surface Duo tidigare kan Microsoft kanske minska risken för besvikelse över gammal hårdvara hos potentiella köpare.

Läs mer: Coronaviruset sänker Apple – ger brist på Iphones

Exakt hur mycket Surface Duo ska kosta är ännu inte känt. Men med tanke på att Samsung tar 23 000 kronor för Galaxy Fold kommer Microsofts vikbara telefon sannolikt inte bli billig.

Microsoft Surface Duo

Skärm: Två 5,6-tumspaneler (1350 x 1800) som kan vikas ut i en stor 8,3-tumsskärm.

Operativsystem: Android 10.

Släpp: Möjligen i sommar i begränsad upplaga.

Pris: Än så länge okänt.

Kalle Wiklund

Mer om: Microsoft Surface

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt