Öppna skolplattformen nu i Göteborg: ”följer med spänning”

2021-12-06 14:32  
Christian Landgren. Foto: Jörgen Appelgren

Nu har Öppna skolplattformen gjort debut i Göteborg. Medgrundaren Christian Landgren säger att mottagandet inte varit lika kyligt som i Stockholm. 

– Det är väldigt stor skillnad, de säger att de följer mottagandet med spänning. Samtidigt har ju Göteborg kunnat dra nytta av de juridiska slutsatser som man gjort i Stockholm. 

Motsvarigheten till Skolplattformen heter i Göteborg Hjärntorget och det är det föräldraspecifika innehållet i den som användare nu kan ta del av via Öppna skolplattformen. 

– Det är exakt samma app, men när man loggar in får man välja om man är förälder i Stockholm eller Göteborg, säger Christian Landgren.

Läs mer: Stockholms stad nobbar Öppna skolplattformen: ”Hög kostnad”

Per Wikström, digitaliseringschef på grundskoleförvaltningen i Göteborg, sa till Ny Teknik tidigare i år att det finns plats för plattformar som Öppna skolplattformen i staden. 

– Göteborg har kravställt öppna gränssnitt så att det ska finnas förutsättningar för externa tjänster att hämta information på ett sätt som följer gällande lagstiftning kring personuppgifter.

Läs mer: Läcka i Hjärntorget – sårbarhet i Göteborgs skolplattform

För Christian Landgren är det här bara början. Den adapter som skickar api-anrop till Skolplattformen och Hjärntorget kan användas till i princip vilken utbildningsplattform som helst. 

– Det vi gör är ju en standard som kan fungera även i andra städer. 

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt