IT-problem kvarstår efter kabelbrand

2014-01-02 08:23  

Fortfarande ligger flera stora svenska sajter nere efter en kabelbrand i går. Varken Postens eller Systembolagets sajt går att nå.

Sent i går kväll fungerade inte mobilsajten för Storstockholms lokaltrafik (SL) samtidigt som många digitala informationsskyltar visade fel, och det är oklart om allt nu fungerar fullt ut.

Besökare kan gå in på SJ:s sida, som har legat nere, men det är inte klarlagt om alla funktioner i bokningssystemet är i gång.

– Vi har ett avstämningsmöte nu på morgonen, efter det kan jag säga mer, säger Mårten Dunér på SJ:s presstjänst till TT.

Branden inträffade i går natt strax före klockan ett i IT-leverantören Evrys datahall i Tomteboda i Solna strax utanför Stockholms innerstad. Branden gjorde att det krävdes en omstart av systemet, och då upptäcktes ett fel.

– Omstarten gick inte som planerat. Vid reparationstillfället hittades ett fel i programvaran, säger Geir Remman, kommunikationsdirektör på Evry, till TT.

Det gör att det tar längre tid än väntat att få igång alla system för de tiotalet kunder som påverkas. Vissa tjänster är dock i gång sedan i går förmiddag.

– Det kommer nog att ta flera dagar innan allt är på plats för alla, säger Remman, men tillägger att kunderna har drabbats i olika hög grad.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt