Hitta Googles kontorsprogram utan nätet

2008-04-28 12:11  
Google Docs logo

Nu kan alla dokument i Google Docs användas offline. Då behöver man ingen internetuppkoppling för att komma åt sina filer i Googles nätbaserade tjänst för kontorsprogram.

Nu blir även presentationsdokument och kalkylark i Google Docs tillgängängliga i datorer som inte är uppkopplade mot nätet.

När offlineversionen av företagets kontorsprogram lanserades för några veckor sedan var det bara ordbehandlingsdokumenten som kunde användas.

Google Docs som är en gratistjänst och används för att skriva och redigera text, kalkylark och presentationer körs i Googles servrar istället för den egna datorn. Det gör att dokumenten som lagras hos Google alltid är åtkomliga.

Men tidigare krävdes att datorn var ansluten till internet för att tjänsten skulle kunna användas.

Textdokumenten kan både skrivas, läsas och redigeras offline. Men presentationsfiler och kalkylark kan bara visas, inte redigeras, när internetförbindelsen saknas.

"Nu behöver du inte längre oroa dig för en dålig internetförbindelse när du kliver fram för att visa din presentation", skriver Google i sin blogg om kontorstjänsten.

Den nya offlinemöjligheten funkar tills vidare bara i den engelskspråkiga versionen. Tjänsten, som är en testversion, erbjuds dessutom endast till en del av dem som är registrerade användare.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt