Då släpps Googles smarta högtalare Google Home i Sverige

2018-10-09 08:03  
Smarta högtalarna Google Home och Google Home Mini. Foto: Google

Den svenska röstrevolutionen kan börja: den 24 oktober släpps smarta högtalaren Google Home i Sverige.

— Svenskar är ofta nyfikna på ny teknologi och innovation, så det är med stor spänning vi ser fram emot att följa mottagandet av Google Home här i Sverige, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google.

Google Home finns i olika modeller och kommer med röstassistenten Google Assistant som sedan en tid finns på svenska.

Google uppger att flera funktioner anpassade för det smarta hemmet kommer att fungera på svenska med Google Home redan vid lansering. Lampor från Ikea och Philips, och enheter från Google-ägda Nest nämns som exempel. Det ska också gå att lyssna på Sveriges Radio samt, såvida man har en Chromecast, spela innehåll från Netflix och Viaplay. Detta ska dock bara vara ett ”axplock” av all funktionalitet vid Sverige-lanseringen.

Att utannonseringen kommer nu är ingen tillfällighet: på tisdagkvällen svensk tid håller Google en konferens i New York. Där kommer företaget bland annat att presentera nya telefonen Pixel 3 och Google Home Hub, en smart högtalare med skärm. Det är inte känt huruvida även Google Home Hub kommer till Sverige den 24 oktober.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt