Chrome knep genast 1 procent

2008-09-05 11:44  

Google behövde bara 10 timmar från lanseringen innan företagets nya webbläsarprogram användes av mer än 1 procent av alla webbanvändare.

Det är siffror från statistikföretaget Net Applications som visar på Chromes snabba genombrott. Trots att programmet bara har släppts i en ofärdig så kallad betaversion används det nu, mindre än tre dygn efter lanseringen, av klart fler än 1 procent av surfarna.

Teknikbloggen TG Daily bedömer att minst 14 miljoner användare måste ha laddat ned läsaren för att siffrorna ska kunna vara så höga över tid. Den uppskattningen bygger i sin tur på statistik som säger att världen har 1,46 miljarder internetanvändare.

Ännu är det för tidigt att avgöra vilka webbläsarprogram som har tappat mark, men Microsofts Internet Explorer är den som har mest mark att tappa. Trots stadigt förlorande av användare till Mozillas Firefox under det senaste året står Exploreranvändare fortfarande för mer än 70 procent av surfandet.

Net Applications statistik för augusti visar också att Iphonesurfarnas andel steg till 0,30 procent, från 0,19 procent månaden innan. Den ökningen har skett i och med lanseringen av Iphone 3G.

Alexander Kristofersson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt