TECH

Sony erbjuder PS5-streaming via molnet

Playstation 5.
Playstation 5.

Nu kan du snart streama Playstation 5-spel. Användare rapporterar att de fått tillgång till en betaversion - och att det finns stöd för 4k-upplösning.

Publicerad

Fysiska spel och inte minst digital nedladdning dominerar fortfarande, men speljättarna erbjuder i allt större utsträckning streaming av spel. Microsoft har en premiumtjänst som kallas Xbox Cloud Gaming. Nvidia har Geforce Now och Google satsade stort – och föll tungt – på numera nedlagda Stadia.

Sony var tidigt ute med spelstreaming men fram till nu har det inte gått att ta del av PS5-titlar den vägen. Nu skriver tekniksajten Engadget att en utvald skara kan spela titlar som God of War: Ragnarök och Horizon: Forbidden West i 4k-upplösning.

Utrullningen sker kort efter att Sony presenterat en bärbar konsol som än så länge går under namnet Project Q. Med den går det att strömma de spel man har installerade på sin Playstation 5-konsol. Det förefaller dock troligt att det kommer att gå att streama från molnet utan krav på att äga en PS5, men det är inget Sony bekräftat.