TECH

Här är Nothings nya telefon Phone 2

Två mobiltelefoner
Nothings nya telefon Phone 2.

Techbolaget Nothing har presenterat sin andra telefon, Phone 2. Mobilen har bland annat ett Snapdragon 8+ Gen 1-chip och en genomskinlig baksida utrustad med massvis av lysdioder.

Publicerad

fakta

Dimensioner

Höjd: 162,1 mm 

Bredd: 76,4 mm 

Djup: 8,6 mm 

Vikt: 201,2 g 

Nothing tog nyligen in mer än en miljard i en ny runda med målet att bli en riktig utmanare till Apple. Företaget, som grundades av svenske Carl Pei, släppte sin första mobil förra året. Nu har bolaget lanserat uppföljaren Phone 2 och den går i samma tema som den första – baksidan är genomskinlig. 

Nothing Phone 2 är dock mer påkostad än den första versionen. Skärmen är på 6,7 tum och har en uppdateringsfrekvens på 1-120 Hz. Mobilen har stöd för trådlös laddning och batteriet har en kapacitet på 4700 mAh. Med kabel är laddningshastigheten 33 W, utan är den 15 W.

Mobilen har också det snabbaste chippet från Qualcom som släpptes förra året, Snapdragon 8+ Gen 1. Phone 2 har upp till 512GB lagring och 12GB RAM.

Glyph Interface kan agera timer

fakta

Pris

8 GB/128 GB – 7490 kr

12 GB/256 GB – 8490 kr

12 GB/512 GB – 9990 kr

Precis som sin föregångare har alltså Phone 2 en genomskinlig rygg. Detta möjliggör det som kallas Glyph Interface, flera Led-lampor som kan lysa upp i olika kombinationer. Bland annat kan ljusbågen på baksidan användas som timer, eller för att visa volymnivån.

Det går också att komponera egna ljussekvenser för olika ändamål, till exempel för att kunna särskilja inkommande samtal. Målet med Glyph Interface är att vi ska använda telefonerna mindre; information ska kunna nå användaren direkt via lamporna utan att man behöver fastna vid skärmen. 

Telefonen som kommer i färgerna vit och mörkgrå har en vidvinkelkamera med bildsensorn 50 Mp Sony IMX890. Det är samma sensor, 50 MP Samsung JN1, på ultravidvinkelkameran som hos Phone 1. Hos Phone 2 har däremot den främre kameran uppgraderats till 30 Mp. 

Phone 2 är också IP54-klassad vilket innebär att den är både damm- och vattentålig. 

Glyph Interface ska göra dig mindre skärmberoende.
Glyph Interface ska göra dig mindre skärmberoende.

1,5 miljoner sålda enheter

Sedan lanseringen av Nothing 2020 har bolaget sålt drygt 1,5 miljoner enheter. Grundaren Carl Pei föddes i Kina men har växt upp i Sverige där han bland annat studerade på Handelshögskolan. Han grundade mobilföretaget Oneplus tillsammans med Pete Lau 2013 men lämnade sedan bolaget för att grunda Nothing.

Nothings Phone 2 är tillgänglig från och med 21 juli.