TECH

Apples plan: Bombmatta med nya prylar kommande åren

Vad är det för prylar som Apple har på gång?
Vad är det för prylar som Apple har på gång?

Nya Iphones varje år har vi vant oss vid. Vad är det mer för prylar Apple väntas släppa den närmsta tiden?

Publicerad Uppdaterad

Det är lätt att tänka att jaja, Apple kommer väl släppa en och annan Iphone de kommande åren, än sen. Och till hösten väntar väl i alla fall fyra varianter av Iphone 15.

Men uppgifterna från Bloombergs Mark Gurman pekar på fler prylar än så.

Till att börja med. I anslutning till höstens Iphone-event påstås Apple även vara redo att lansera två nya modeller av Apple Watch Series 9, samt en uppdaterad version av Apple Watch Ultra.

Andra teknikpraliner att vänta, enligt Gurman är: En 13-tums Macbook Pro, utrustad med färskt M3-chip – samt 14- och 16-tums Macbook Pro-varianter vilka kommer vara utrustade med antingen M3 Pro- eller M3 Max-chip. För den som jagar lättare datorer kommer nya modeller av Air. Detaljer om dessa är få – och den som kan sitt Apple kanske tycker att det är udda med nya Macbook Airs redan. Eftersom man släppte Macbook Air med en M2-chip tidigare i juni.

Här kan man kanske tro att det är slut med datorrykten, men det är det inte. Det är även stationära datorer på gång: nya Imacs. Därtill arbetar Apple med uppdaterade varianter av Ipad Pro (med oled-skärm) samt Ipad Air.

Prylarna ovan påstår Bloombergs teknikreporter ska släppas under andra halvan av året eller tidigt 2024.

Längre fram då?

Avslutningsvis nämner Gurman att det finns ett par produkter i tidig utvecklingsfas, bland annat en uppdaterad Apple TV, tredje generationen av Airpods Pro, nya smarta skärmprodukter och en andra generation av Apple Vision Pro, teknikjättens första pryl som är skräddarsydd för augmented och virtual reality, ar och vr.