ANNONS FRÅN COGNIZANT

Industri 5.0: För hållbar resursanvändning och cirkulär ekonomi

Skiftet från Industri 4.0 till 5.0 innebär en stor förändring i tillverkningsindustrin. Medan automation har lagt grunden för Industri 4.0:s framgång, framstår samarbetet mellan mänsklig uppfinningsrikedom och maskinintelligens som nyckeln till att låsa upp den fulla potentialen. Integrationen hjälper dessutom till att stödja den cirkulära ekonomins ekonomins sex R: Rethink, Refuse, Reduce, Reuse, Repair och Recycle.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Industry 5.0 föreställer sig en designlösning som kombinerar mänskliga resurser med autonoma tillverkningslösningar, vilket främjar effektivt samarbete. För att integrera mänsklig och digital intelligens blir ett konceptuellt ramverk nödvändigt. Detta ramverk säkerställer att digitala system kompletterar mänskliga förmågor och levererar värdefulla insikter genom en grundlig granskningsprocess.

Tre viktiga samarbetssätt:

1. Använda mänskliga färdigheter: Ramverket drar nytta av unika mänskliga färdigheter, såsom bedömning och erfarenhet, vilket säkerställer ett heltäckande tillvägagångssätt för problemlösning.

2. Virtuella arbetsmiljöer: När virtuella miljöer blir integrerade kommer anställda att behöva nya kunskaper. Att utvärdera automatiserade processer och kreativt förbättra dem, kommer att vara viktiga roller som kräver mänsklig intelligens.

3. Utvärdera och föra vidare kunskap: Mänskligt engagemang är avgörande för att utvärdera intelligenta digitala system under hela deras livscykel – från skapande och drift till modifiering.

Roland Revsäter, IoT Manager, Cognizant Sverige.

Spännande implementeringar som främjar den cirkulära ekonomin idag

Industri 5.0 är i linje med målen för den cirkulära ekonomin, vilket främjar effektiv och hållbar resursanvändning. Integrationen hjälper till att stödja den cirkulära ekonomins sex R: Rethink, Refuse, Reduce, Reuse, Repair och Recycle. Här följer tre exempel:

1. Mikrofabriker: Industry 5.0 uppmuntrar utvecklingen av mindre, mer effektiva fabriker närmare marknaderna, vilket minskar koldioxidutsläpp och ekologiska fotavtryck.

2. Förpackningsoptimering: Maskinintelligens bidrar till att designa hållbara förpackningar, med mänsklig utvärdering som säkerställer en positiv användarupplevelse.

3. Hybrid- och distansarbete: Intelligenta visualiseringsverktyg och digitala tvillingar möjliggör distansarbete för vissa uppgifter, vilket främjar flexibilitet och effektivitet.

Konvergensen av mänsklig uppfinningsrikedom och maskinintelligens markerar ett paradigmskifte. Det omfattar ett holistiskt tillvägagångssätt, som integrerar det bästa från två världar för att skapa innovativa, hållbara och effektiva tillverkningslösningar. När tillverkningssektorn ger sig ut på denna transformativa resa, blir samarbete med teknik- och tjänsteföretag absolut nödvändigt, vilket säkerställer en smidig övergång från idé till verklighet.

Ramarna och lösningarna som erbjuds av pionjärer som Cognizant och Microsoft ger en solid grund för tillverkare som vill omfamna framtiden med smidighet och framgång. Ta en titt på den här e-boken, som beskriver praktiska sätt på integration av digital och mänsklig intelligens och innovation i det ständigt föränderliga landskapet av Industry 5.0.

Ladda ner e-book här.

Om Cognizant

· Cognizant hjälper kunder i Sverige att modernisera teknik, omvärdera processer och transformera upplevelser.

· 345.900 anställda jobbar med våra kunder i hela världen.

· Vi fokuserar på teknik som förändrar verksamheten i grunden tex IoT, AI, mjukvaruutveckling och cloud lösningar.

· Cognizant’s globala närvaro möjliggör att vi kan ge ditt företag service lokalt och globalt.