ANNONS FRÅN DIGIPLEX

3 saker som kan hjälpa, eller stjälpa, din molnstrategi

– Med colocation kan du enkelt drifta några servrar eller rack med till exempel känslig data i ett land, även om majoriteten av din IT ligger i ett annat land eller i molnet, säger Rickard Hilmersson.

Att välja rätt molntjänst kräver en gedigen utvärdering och många överväganden. Men, det är tre saker som är viktiga att komma ihåg för att få full utväxling på molninvesteringarna.

Publicerad Uppdaterad

När stora delar av IT-miljön flyttar till molnet blir många verksamheter stående med ett halvtomt datacenter, som ofta blir dyrare och mindre effektivt att driva med en lägre last.

– Att driva ett eget datacenter kan se kostnadseffektivt ut på pappret, säger Rickard Hilmersson, nordisk säljchef på DigiPlex. Det är dock svårt eller omöjligt att hålla ett eget datacenter uppdaterat med en hög nivå av säkerhet och energieffektivitet. Minskar lasten blir det ännu tuffare.

Ett in-house-datacenter kräver kontinuerliga investeringar för att säkerställa rätt infrastruktur, säkerhet, kraftförsörjning, kylning, nätverk och mycket annat för att driva anläggningen på ett modernt och effektivt sätt. Därför är colocation, där man hyr yta i ett specialiserat datacenter, ofta ett mer kostnads- och energieffektivt alternativ.

Regelefterlevnad kan begränsa molnstrategin

Många verksamheter omfattas idag av en rad olika datahanteringsregler som gör det svårt att genomföra sin molnstrategi. 60 procent av nordiska beslutsfattare kan inte heller säga i vilket land deras data befinner sig, vilket gör det svårt att veta om reglerna följs (1).

– Med colocation kan du enkelt drifta några servrar eller rack med till exempel känslig data i ett land, även om majoriteten av din IT ligger i ett annat land eller i molnet, säger Rickard Hilmersson.

Konnektiviteten är avgörande

För att få ut det mesta av din molnstrategi är det viktigt att inte glömma nätanslutningar och konnektivitet. Om du utnyttjar en colocation-tjänst kan du välja bland en mängd operatörer och ansluta dig direkt till molnleverantörer, vilket avsevärt förbättrar användarupplevelsen. Många har även andra digitala partners som man vinner på att direktansluta sig till, tex betaltjänster.

– Vår tjänst Nordic Connect gör det möjligt för våra kunder att ansluta sig till partners på en annan DigiPlex-anläggning, lika enkelt, säkert och stabilt som om de befann sig i racken bredvid varandra, säger Rickard Hilmersson.

Läs mer om fördelarna med DigiPlex colocation.

Kontakta DigiPlex för en fri konsultation.

1. DigiPlex: Nordic Data Centre Trends 2018: A Perfect Storm