SAMHÄLLE

Uppgifter: Elon Musk knarkade med sina direktörer

Teslas och Space X grundare Elon Musk. Arkivbild
Teslas och Space X grundare Elon Musk. Arkivbild

Det var allmänt känt att Teslagrundaren Elon Musk tog droger tillsammans med sina kollegor i styrelsen, skriver Wall Street Journal, som hämtat sina uppgifter från några av dem som var med.

Publicerad Uppdaterad

Nyligen skrev tidningen att Musk ska ha tagit droger, LSD, ecstasy och kokain, på privata tillställningar. Men nu uppger alltså tidningen att superentreprenören Musk, som också grundat rymdföretaget Space X, ska ha brukat droger tillsammans med sina direktörskollegor.

Vissa av dem uppger för tidningen att de ska ha känt en form av grupptryck, att de kände sig tvingade, för att inte reta upp honom.

Varken Elon Musk eller hans advokat har svarat på Wall Street Journals uppgifter, men efter förra gången tidningen skrev om att Elon Musk ska ha tagit olagliga droger svarade han på X:

"Vad jag än gör, uppenbarligen borde jag fortsätta", syftandes på att han skapat två av världens mest värdefulla företag.

En domare lade ner fallet tidigare i veckan, eftersom uppgifterna kan tänkas hänga ihop med att det uppstått en dispyt i styrelsen kring Elon Musks jättelön på 55 miljoner dollar.