Tusentals testar fyradagarsvecka – med full lön

2022-06-12 07:00  
Just nu genomförs det största testet någonsin med fyradagarsvecka – och full lön. Foto: Unsplash

3 300 anställda på 70 brittiska företag går till jobbet fyra dagar i veckan med full lön. Testet, som är det största med fyradagarsvecka, följs av forskare. Målet är mindre stress och bibehållen produktivitet.

Enligt organisationen 4 Day Week Global har det aldrig tidigare gjorts test av fyra dagars arbetsvecka en så stor skala. Tanken med pilotprojektet är att företagen, och dess anställda, ska se hur en reduktion till 80 procent av normal arbetstid påverkar dem.

Enligt tekniksajten Gizmodo ingår allt från PR-byråer, techbolag, banker, och fish and chips-restauranger i projektet.

– Storbritannien ligger i framkant i den våg av globalt momentum som som finns bakom fyradagarsveckan just nu, sa Joe Connor, vd för den ideella organisationen 4 Day Week Global som driver liknande projekt i flera andra länder.

2018 berättade Ny teknik om de 240 anställda på det nyzeeländska Juridik- och kapitalförvaltningsföretaget Perpetual Guardian som uppmätte lägre stress men bibehöll sin produktivitet när de fick prova fyra dagars arbetsvecka under två månader.

Lyrisk Barnes grundade 4 Day Week Global

Företagets VD Andrew Barnes var så nöjd med utfallet att han grundade det som skulle bli 4 Day Week Global. Organisationen har sedan dess utförts en serie av liknande tester och studier i Irland, Israel, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

I samband med testet på Pepetual Guardian berättade Barnes för New Zeeland Herald om resultaten han upplevt.

– Vi har sett en massiv ökning av engagemang och tillfredställelse hos de anställda för det arbete som de utför, en massiv ökad vilja att fortsätta arbeta i företaget, och vi har inte sett någon nedgång i produktiviteten, sa Barnes som menade att företaget inte betalar för antalet timmar de anställda var på kontoret utan för deras produktivitet.

Läs mer: Så hjälper nätverket Beela invandrade kvinnor i it-branschen

Studien följdes bland annat av Auckland University of Technology och professorn Jarrod Haar gav positiva omdömen: "Helt klart görbart med fyradagarsvecka”, skrev han i en sammanfattning.

Det har gjorts ett flertal andra test av fyradagarsvecka med positiva resultat.

Ny Teknik har rapporterat om hur Microsoft i Japan provade fyradagarsvecka under 2019 och fick upp produktionen med 40 procent, något som även inkluderade regler om kortare och mer effektiva möten. På Island testade, enligt SvD, 2 500 offentligt anställda en kortare arbetsvecka och enligt The Guardian provade företaget Unilever fyradagarsvecka under hela 2021, även det på Nya Zeeland.

I Tyskland lanserades idén om fyradagarsvecka av industrifacket under 2020, dock med målet att rädda arbetstillfällen och med en något reducerad lön för de anställda.

Forskare från Cambridge University följer testet med fyradagarsvecka

Det nystartade brittiska försöket följs av forskare från Cambridge University, Boston College och Oxford University. Enligt New York Times kommer resultaten att presenteras under 2023.

– Vi ska analysera hur anställda reagerar på att ha en extra dag ledigt från jobb i termer av stress, utbrändhet, livsnöjdhet, hälsa, sömn, energianvändning, resande och många andra aspekter av livet, säger Juliet Schor, sociologiprofessor vid Boston College till The Guardian.

Läs mer: Ingenjörsutbildningarna som ger mest lön

25-årige Wyatt Watts, som arbetar som gruppledaren på Plattens Fish and chips, undrade först ”vad som var haken” när fick reda på att han skulle arbeta färre timmar till samma lön under ett halvår. Nu ser han fram emot testet.

– Oftast är jag så utmattad efter jobb att jag inte har någon energi, så att ha den extra tiden att vila kommer förhoppningsvis att öka mina energinivåer, säger han till the Guardian.

Ed Siegel, vd på Charity Bank, uttalar sig positivt till samma tidning.

– 1900-talets koncept med femdagars arbetsvecka är inte längre passande för 2000-talets företagande, säger han.

Fakta: Fyradagarstestet

En pilotstudie som görs av den ideella organisationen 4 Day Well Global i samarbete med den brittiska tankesmedjan Autonomy och forskare från tre universitet. Testet går ut på att anställda ska få arbete fyra dagar per vecka med bibehållen lön. Företagen får tillgång till experthjälp och mentorer för att kunna planera om sina verksamheter och behålla sin produktivitet.

Källa: 4 Day Week Global

John Palm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt