Teknikchefen: Fler kvinnliga förebilder behövs i branschen

2018-04-18 10:20  

Efter 22 år på SKF sitter Victoria van Camp på SKF:s högsta tekniska post. Frågan är om hon hamnat där utan en bra förebild.

– Visst träffar man fler kvinnliga chefer inom industrin i dag, men jag hade faktiskt trott att vi skulle ha kommit längre, säger Victoria van Camp när vi slår oss ner i ett par fåtöljer i utkanten av Underhållsmässan i Göteborg.

Sedan två år tillbaka är hon teknikchef på industrikoncernen SKF, men i dag är hon här för att prata om att locka kvinnor till industrin. Ett ämne som känns brinnande aktuellt när man tittar på vilka som rör sig på mässgolvet.

Victoria van Camp började på maskinteknisk linje på Luleå tekniska universitet i mitten av 1980-talet. I en klass där hon uppskattar att runt var tredje student var kvinna.

– Det som fungerade på 80-talet var förebilder och att fånga in tjejer redan på högstadiet. Det är svårt att komma till någon som går på gymnasiet, då ska det mycket till att ändra bana. Man behöver nå kvinnorna tidigt, och visa hur roligt det faktiskt är att jobba inom industrin, säger hon.

Så hur ska man visa högstadietjejer att det är roligt att jobba inom industrin?

– Jag tror att man behöver vara där personligen. En bombmatta i sociala medier kanske kan öka medvetenheten, men det personliga mötet är viktigast. Att man kan se upp till någon och känna att det här kan vara jag om några år. Inte bara visa upp någon övermänniska som ser snygg ut i kostym.

”Ingen gick på universitet”

Hon är själv ett strålande exempel på att förebilder fungerar. Victoria van Camp är uppväxt i en miljö i norra Norrland där ”ingen gick på universitet”.

– För mig var det så långt bort att det fanns inte. Men jag var rätt bra på matte och gillade att teckna. Det är väl ungefär vad en ingenjör gör – uträkningar och ritningar, säger hon. Så jag började på naturtekniskt gymnasium.

Men att gå därifrån till maskinteknik var inte självklart. Vändningen kom ett par år in i gymnasiet efter ett besök från en kvinnlig universitetsstudent.

– Hon hade långa målade naglar, och hon var entusiastisk för maskinteknik! Hon berättade hur roligt det är. Jag bestämde mig där och då. Jag kunde känna igen mig i henne, och såg att vägen dit var möjlig, säger Victoria van Camp.

Läs mer: Bättre miljö med digitala myndighetsmöten

Så det behövs fler sådana förebilder?

– Det tror jag. Man måste få chans att träffas. Jag försöker åka till gymnasier, delta i paneler och naturligtvis ta mig tid att lyssna på de kvinnor som jobbar hos oss. De ska veta att någon lyssnar på dem, att de är duktiga och bra. Men det behövs många fler som gör det.

För det gäller inte bara att visa kvinnor dörren till industrin. Branschen måste arbeta för att hålla kvar dem, menar Victoria van Camp.

– Det finns saker vi behöver ändra. Titta på ett ingenjörskontor som bara jobbar med femårsprojekt där du bara är en kugge i maskineriet. Det tror jag varken tilltalar unga män eller kvinnor i dag.

– Vi behöver ett mer agilt arbetssätt där man bygger en prototyp, ser om den funkar, jobbar ihop med kunden och får feedback under projektet.

Vill ha förebilder till fler grupper

Vad gör ni själva på SKF?

– Vi anställer de mest lämpliga cheferna. Det kan låta lite fånigt, men så är det. Jag har en kvinna som är chef för produktingenjörerna. En riktigt hardcore ingenjörsverksamhet. Av 110 personer på avdelningen är 30 procent kvinnor. Det hittar du inte någon annanstans, och det har garanterat mycket att göra med att hon är chef.

Det gäller inte bara kvinnor. Det finns flera andra grupper som sällan söker sig till industrin, och där måste man hitta samma typ av förebilder.

– Jag tror att vi har många andra grupper i samhället där varken män eller kvinnor söker sig till teknikutbildningar. Som nyanlända eller människor från fattigare bakgrund, säger Victoria van Camp.

Victoria van Camp

Yrke: Teknikchef för SKF-koncernen.

Tidigare: 22 år på en rad olika poster inom SKF.

Utbilding: Doktorsexamen i maskinteknik från Luleå tekniska universitet.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt